U.N.A.S. este o structura ce reuneste, prin libera adeziune, asociatii judetene ale medicilor stomatologi, fundatii si societati stiintifice cu profil stomatologic din Romania.


Este o organizatie neguvernamentala, independenta, non profit, cu personalitate juridica, care apara prin asociatiile si societatile componente interesele medicilor stomatologi, indiferent de nationalitate, convingeri politice sau religioase.


U.N.A.S. doreste sa asigure un for reprezentativ profesional si stiintific national pentru dialog cu institutiile guvernamentale si neguvernamentale romanesti sau internationale.


U.N.A.S. doreste sa informeze publicul si organizatiile interesate despre problemele sanatatii bucale si ale asistentei stomatologice; sa contribuie la crearea cadrului corespunzator, necesar exercitarii fiecarei profesiuni care contribuie la actul stomatologic; sa apere interesul si prestigiul medicilor stomatologi in raporturile medic-pacient, medic-tehnician dentar, medic-medic, precum si in fata opiniei publice.


U.N.A.S. sprijina cercetarea stiintifica si introducerea noului in stomatologie, organizeaza un sistem de informare si documentare pentru medicina stomatologica si editeaza reviste de specialitate, organizeaza cursuri de pregatire postuniversitara pentru mentinerea standardului ridicat al actului medical stomatologic.